Nové pravidlá pre kamery v školách štartujú

Legislatívne povinnosti prevádzkovateľa kamerových systémov

Aké sú vaše nové povinnosti ku kamerovým systémom na škole? Viete, ako reagovať na hrozby a poplašné správy, ktoré sú na školách opäť tak aktuálne? Ako vám môže pomôcť zavedenie kamerových systémov a aké sú nové podmienky ich používania? Kto preberá zodpovednosť za uchovávanie záznamov? Akú dobu možno uchovávať záznamy? Prihláste sa na náš online webinár a postupujte legislatívne správne!

Termín: 28. novembra 2024

179  bez DPH

Katalógové číslo: KMSS 111SK-CBO24-000222/-/C_TR-PUB_SGL Kategórie: Značka:

Cieľ webinára:

Monitorovanie kamerovým systémom je dnes pomerne bežnou záležitosťou. Avšak sú s tým spojené mnohé legislatívne povinnosti, ktoré vyplývajú prevádzkovateľovi kamerového systému z nariadenia GDPR. V poslednom čase sa o nasadzovaní kamerových systémov hovorí v súvislosti s hrozbami, ktorými si prechádzajú materské, základné či stredné školy, ale aj ďalšie inštitúcie. Cieľom zavedenia kamerového systému je (okrem iného) aj zabrániť šíreniu rôznych bezpečnostných hrozieb, prípadne ich preveriť.

Cieľom webinára je upozorniť školy na legislatívne povinnosti, ktoré im vyplývajú zo zákona a tiež si povieme, čo nové sa chystá a aké nariadenia budú platiť od roku 2025!

Komu je webinár určený:

Seminár je určený pre širokú odbornú verejnosť, je vhodný pre súkromné aj verejné školy, ale aj iné subjekty postihnuté hrozbou bombovými útokmi apod. Odporúčame ho zodpovedným osobám (DPO), riaditeľom škôl, ale aj právnikom, advokátom.

Ďalšie informácie:

V cene sú zahrnuté podkladové materiály a  nahrávka, dostupná po dobu 3 mesiacov, ktorú si môžete pozrieť aj opakovane. Obchodné podmienky sú vám k dispozícii tu.

Program

Program 9:00- 12:00

1. Zákonnosť spracúvania osobných údajov pri monitorovaní kamerovým systémom
2. Doba uchovávania záznamov
3. Záznamy o spracovateľských činnostiach
4. Informačná povinnosť prevádzkovateľa – školy
5. Práva dotknutých osôb
6. Ďalšie povinnosti prevádzkovateľa kamerového systému v roku 2025
7. Hrozby a sankcie
8. Diskusia

 

Lektor

JUDr. Tatiana Mičudová, PhD.

Pôsobí ako zodpovedná osoba a konzultant pre oblasť ochrany osobných údajov a whistleblowingu. Pracovala aj ako advokátsky koncipient, externý vysokoškolský učiteľ a pôsobila aj na Úrade na ochranu osobných údajov SR. V prednáškach a publikačnej činnosti sa venuje téme ochrany osobných údajov, whistleblowingu, pracovného práva, autorského práva, občianskeho a správneho práva.

Čo to je webinár?

Webinár je interaktivní online seminár, ktorého prenos budete sledovať na svojom PC, pohodlne vo vašej kancelárii bez nutnosti akéhokoľvek dochádzania. A nielen to. Budete môcť klásť lektorovi aj svoje otázky. Je to technicky veľmi jednoduché – informácie, ako sa pripojiť, nájdete po objednaní v záložke Moje kurzy.

Na sledovanie webinára si nájdite pokojné a tiché miesto. Presvedčte sa, že máte k dispozícii potrebné vybavenie vo funkčnom stave: počítač, monitor (alebo notebook), sluchadlá, alebo reproduktory, internetové pripojenie, webový prehliadač a nainštalovaný Adobe Flash Player vo verzii 11.2 alebo vyšší.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Nové pravidlá pre kamery v školách štartujú”

Možno by sa Vám páčilo…