Zmeny v zamestnávaní cudzincov pre rok 2025

Cudzinci na Vašom pracovisku: Akú legislatívu musíte ovládať?

 

Aké ZMENY vo vašich povinnostiach sú od 15. 7. v platnosti pre zamestnávanie cudzincov? Viete, za akých podmienok môžete po NOVOM zamestnať ŠPTK aj keď nemá udelený prechodný pobyt? Akým úradom musíte cudzinca nahlasovať? Aké sú lehoty na nahlásenie voľného pracovného miesta pri podaní žiadosti o udelenie prechodného pobytu? Poznáte špecifiké obmedzenia pri zrýchlenom procese pri zamestnaní príslušníka 3. krajiny? Koľko týždňov máte na zaškolenie zamestnanca-cudzinca? Viete, aké výnimky platia pri zamestnávaní cudzincov? Aké doklady si musíte vyžiadať od ŠPTK pred prijatím zamestnanca? Na našom webinári sa dozviete všetky potrebné postupy zamestnávateľa.

Termín: 19. 9. 2024 od 9:00 – 11:30

189  bez DPH

Katalógové číslo: EFIS 111SK-CBO24-000141/-/C_TR-PUB_SGL Kategórie: , , Značka:

Cieľ webinára:

Cieľom webinára je oboznámiť účastníkov s aktuálnym stavom legislatívy týkajúcej sa zamestnávania cudzincov na území SR, so zmenami v tejto oblasti platnými od 15. 7. 2024 a s povinnosťami, ktoré pre zamestnávateľa vyplývajú z tejto legislatívy.

Informujete sa o nových zákonoch, novelách súvisiacich zákonov a smerníc EÚ. Dozviete sa potrebné postupy zamestnávateľa v oblasti zamestnávania cudzincov.

Vysvetlíme všetky potrebné náležitosti pri vysielaní zamestnancov, a/alebo prijímaní vyslaných zamestnancov, porovnáme rozdiely medzi vysielaním a vyslaním na zahraničnú pracovnú cestu, upozorníme na administratívne požiadavky pri zamestnávaní cudzincov na území SR.

Webinár vám poskytne komplexný prehľad o povinnostiach zamestnávateľa o administratívnych postupoch potrebných pri zamestnávaní cudzincov a vysielaní a komunikácii s príslušnými inštitúciami na Slovensku a v prijímajúcich členských štátoch.

Komu je webinár určený:

Webinár Zmeny v zamestnávaní cudzincov od 15. 7. 2024 je určený zamestnávateľom, HR manažérom, tvorcom odmeňovania vo firme, HR špecialistom či personalistom. Osloví aj majiteľov firiem a konateľov.

Ďalšie informácie:

Ako účastník  získate CERTIFIKÁT o jeho absolvovaní, ktorý môžete využiť vo svojom CV v časti o doplnkovom odbornom vzdelávaní. V cene  sú zahrnuté podkladové materiály a nahrávka, dostupná po dobu 3 mesiacov, ktorú si môžete pozrieť aj opakovane.

Program webinára (9:00―11:30)

  • Zamestnávanie občanov členských štátov EU
  • Zamestnávanie štátnych príslušníkov tretích krajín na území SR
  • Zmeny v zamestnávaní cudzincov od 15. 7. 2024

Lektor

Ing. Peter Varga

oddelenie služieb pre občana a zamestnávateľa | odbor sprostredkovateľských služieb | sekcia služieb zamestnanosti

 

Čo to je webinár?

Webinár je interaktivní online seminár, ktorého prenos budete sledovať na svojom PC, pohodlne vo vašej kancelárii bez nutnosti akéhokoľvek dochádzania. A nielen to. Budete môcť klásť lektorovi aj svoje otázky. Je to technicky veľmi jednoduché – informácie, ako sa pripojiť, nájdete po objednaní v záložke Moje kurzy.

Na sledovanie webinára si nájdite pokojné a tiché miesto. Presvedčte sa, že máte k dispozícii potrebné vybavenie vo funkčnom stave: počítač, monitor (alebo notebook), sluchadlá, alebo reproduktory, internetové pripojenie, webový prehliadač a nainštalovaný Adobe Flash Player vo verzii 11.2 alebo vyšší.