Povinnosti pri nakladaní s chemickými látkami 2024/2025

BOZP – zmeny od 1. 6. – posudky o rizikách – najväčšie chyby

Používanie chemických látok na pracovisku patrí takmer k pravidelným činnostiam zamestnancov. Hoci je to len umývanie šálky od kávy čistiacim prostriedkom alebo práca so žieravou látkou. Hovoria Vám niečo H – vety a P – vety, alebo si len veľmi ťažko vybavíte niektoré zo symbolov poukazujúcich na nebezpečenstvo a riziko pri práci s chemickými látkami? Pozor, od 1. 6. 2024 platia nové povinnosti pri práci a nakladaní s chemickými látkami! Čo musíte po novom dodržať? Viete, že k dokumentácii na pracoviskách s výskytom nebezpečných chemických faktorov potrebujete mať k dispozícii karty bezpečnostných údajov nebezpečných faktorov a sprievodnú dokumentáciu k technickým zariadeniam pracujúcimi s nimi? Problémy tejto tematiky vám predstavíme na praktickom webinári s top odborníčkou z praxe! Neváhajte a chyťte si svoje miesto ešte dnes!

Webinár sa koná online vo štvrtok 24. 10. 2024 od 9:00 do 12:00 hod.

199  bez DPH

Kategórie: , Značka:

Cieľ webinára:

Cieľom webinára Povinnosti pri nakladaní s chemickými látkami 2024/2025 je poskytnúť účastníkom praktické informácie o aktuálne platnom stave právnych predpisov v oblasti nakladania s chemickými a nebezpečnými látkami. Otvorenosť trhu a pracovných činností prináša so sebou mnohé nezodpovedané otázky ohľadom chemických látok. Ako a prečo čítať kartu bezpečnostných údajov? Ako to vlastne je? Ukážeme vám správne označenie, bezpečné skladovanie a manipuláciu, ako aj to, ktorých oddelení vo vašej spoločnosti a akým spôsobom sa týka táto problematika od personálneho, cez nákupné až po logistiku. Vďaka webináru zistíte, ako sa zmenil zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov súvisiace s európskym nariadením REACH od 1. 6. 2024.  Získate potrebný prehľad v povinnostiach pri nakladaní s nebezpečnými chemickými látkami, zmesami a nebezpečnými chemickými faktormi pracovného prostredia. Zistíte viac o povinnom vypracovaní posudku o riziku aj najčastejších chybách zamestnávateľov a firiem pri prijímaní opatrení, aby chemické faktory nepoškodzovali zdravie zamestnancov a neohrozovali ich bezpečnosť.

Komu je webinár určený:

Webinár Povinnosti pri nakladaní s chemickými látkami 2024/2025  je určený všetkým firmám, majiteľom, štatutárom, správcom objektov, prenajímateľov objektov, podnikateľom a osobám, ktorí nakladajú s chemickými látkami alebo prichádzajú s touto tematikou do kontaktu.

Ďalšie informácie:

Ako účastník  získate CERTIFIKÁT o jeho absolvovaní, ktorý môžete využiť vo svojom CV v časti o doplnkovom odbornom vzdelávaní. V cene  sú zahrnuté podkladové materiály a nahrávka, dostupná po dobu 3 mesiacov, ktorú si môžete pozrieť aj opakovane.

Dĺžka

3 hodiny

Program

Program webinára

(24. 10. 2024 od 9:00 do 12:00)

  • Zmena v zákone č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov súvisiace s európskym nariadením REACH od 1. 6. 2024
  • Nebezpečné chemické látky, zmesi a nebezpečné chemické faktory pracovného prostredia
  • Vypracovanie posudku o riziku a prevádzkového priadku pre pracoviská s výskytom nebezpečných chemických faktorov
  • Najčastejšie chyby zamestnávateľov a firiem pri prijímaní opatrení aby chemické faktory nepoškodzovali zdravie zamestnancov a neohrozovali ich bezpečnos Prehľad právnych predpisov v odpadovom hospodárstve
  • Diskusia – konzultácie konkrétnych problémov a otázok z praxe, podľa potreby účastníkov

Lektor

Ing. Daniela Gecelovská, PhD.

Daniela Gecelovská je odborníčka na bezpečné pracovné prostredie. Pracovala ako vedúca oddelenia BOZP na Národnom Inšpektoráte práce. Daniela Gecelovská pracuje v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a bezpečnosti technických zariadení od roku 1994. Do roku 2005 pracovala vo funkcii inšpektora štátneho odborného dozoru nad bezpečnosťou práce a bezpečnosťou vyhradených technických zariadení plynových a tlakových/inšpektora práce so zameraním na prevenciu závažných priemyselných havárií a taktiež na Inšpektoráte bezpečnosti práce v Košiciach. Od roku 2005 pracuje na Národnom inšpektoráte práce v pozícii štátneho radcu, kde predovšetkým odborne garantuje oblasť závažných priemyselných havárií, vyhradených technických zariadení plynových a tlakových a oblasť trhového dohľadu nad výrobkami uvedenými do prevádzky a oblasť chemickej legislatívy. Zabezpečuje výchovu a odborné vzdelávanie inšpektorov práce v týchto oblastiach. Venuje sa aj publikačnej činnosti v odborných časopisoch a je členkou európskych pracovných skupín výboru vrchných predstaviteľov inšpekcie práce ako aj členkou slovenských pracovných skupín.

Čo to je webinár?

Webinár je interaktivní online seminár, ktorého prenos budete sledovať na svojom PC, pohodlne vo vašej kancelárii bez nutnosti akéhokoľvek dochádzania. A nielen to. Budete môcť klásť lektorovi aj svoje otázky. Je to technicky veľmi jednoduché – informácie, ako sa pripojiť, nájdete po objednaní v záložke Moje kurzy.

Na sledovanie webinára si nájdite pokojné a tiché miesto. Presvedčte sa, že máte k dispozícii potrebné vybavenie vo funkčnom stave: počítač, monitor (alebo notebook), sluchadlá, alebo reproduktory, internetové pripojenie, webový prehliadač a nainštalovaný Adobe Flash Player vo verzii 11.2 alebo vyšší.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Povinnosti pri nakladaní s chemickými látkami 2024/2025”